Start en finish

De start én finish zijn voor alle afstanden naast het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Dit plein, wat stamt uit de 12e eeuw, wordt omgetoverd tot een sfeervolle start/finish locatie. Catering, kluisjes, toiletten, live entertainment, verschillende standhouders met leuke aanbiedingen, Rode Kruis en zelfs een reparatiepost is allemaal aanwezig. Test jouw longen op de Dam bij het Longfonds. Het is ook mogelijk een VIP tent te huren op de Dam. Naast alle deelnemers die op de Dam starten en finishen, is ook overig publiek van harte welkom om een kijkje te nemen bij dit fietsfeest.

Start

150 km | 8.00 - 9.00 uur
105 km | 8.30 - 9.30 uur
85 km | 8.30 - 9.30 uur
60 km | 9.00 - 9.55 uur
40 km | 9.30 - 9.55 uur
Deelnemers aan de 150 en 105 km kunnen hun startstempel 15 minuten vóór de start op de Dam ophalen. Vervolgens wordt opgesteld in de Damstraat voor het startschot. De stempelpost op de Dam sluit om 09.55 uur. Let op: de IJtunnel wordt om 10.10 uur afgesloten, dat is 15 minuten nadat de start is gesloten. Het is niet toegestaan eerder of later te starten.

Het is mogelijk om op de dag zelf een kortere afstand te rijden met de ontvangen stempelkaart. Het is echter niet toegestaan om een langere afstand te rijden
Op de Dam kun je onder andere vinden:
Helpdesk
Verkoop Wielershirt
Live verslag Dam tot Damloop op groot scherm
Kluisjes
Catering (van Noord-Holland Catering)
Rode Kruis
Reparatiepost (van FietsNed)
Live entertainment
VIP Hospitality
Diverse standhouders
Kluisjes
Op de Dam zijn dit jaar kluisjes aanwezig, zodat je kleding kunt opbergen en na de tocht weer op kunt halen. Deze kun je voor € 3,- (plus € 2,- borg) huren. Je kunt hier contant en met pin betalen. Belangrijk: je bent verder op de Dam zelf verantwoordelijk voor jouw fiets, bagage en andere persoonlijke eigendommen.

Finish

Alle afstanden finishen op de Dam in Amsterdam tussen 11.00 en 17.00 uur. Bij de finish krijg je een bijzondere medaille en een leuke herinnering.
Tijdens de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic houden wij de Dam rookvrij!