Overige informatie

Van de deelnemers tot de vrijwilligers en partners van de Saxo Bank Dam tot Dam Fietsclassic: écht voor iedereen is dit fietsevenement een bijzondere gebeurtenis om mee te maken. Beleef de Saxo Bank Dam tot Dam Fietsclassic en fiets door de IJtunnel, langs het Koninklijk Paleis Amsterdam en van Dam tot Dam! Op 19 september 2021 vindt de 14e editie plaats van dit fietsevenement. Zien we jou aan de start?

Historie

In 2007 wilde een andere sportorganisatie op de dag van de Dam tot Damloop een fietstocht van Dam tot Dam organiseren. Daar wilde wij natuurlijk dolgraag zelf mee aan de slag! Als organisator van de oorspronkelijk Damloop kwamen we dan ook als eerste in aanmerking voor de vergunningen voor een Dam tot Dam Fietstocht. Vervolgens werd een mooie route uitgestippeld die wel 12 'dammen', zoals Schoorldam en Volendam, aandoet. In 2007 gingen toen voor het eerst toerfietsers door de IJtunnel op de dag van de Dam tot Damloop. Voordat de hardlopers hun 10 mijlen naar Zaandam lopen, is de tunnel open voor fietsers. Maar de fietsers stoppen niet in Zaandam, zij gaan op zoek naar veel meer dammen in Noord-Holland. Een unieke beleving!

Racefiets huren

Le Champion en Racefietstehuur.nl geven nu iedereen de kans om deze unieke fietsbeleving te ervaren. Heb je zelf geen fiets of heb je geen zin om deze in het vliegtuig mee te nemen? Huur dan gewoon een fiets met 10% korting! Gebruik de code "Dam tot Dam 19" om deze korting te verzilveren.
Ga naar racefietstehuur.nl/aanvraagformulier, vul je gegevens in en racefietstehuur.nl zorgt ervoor dat jouw fiets voor de start klaar staat. Uiteraard kun je hem ook weer op locatie inleveren.

Alle fietsen van racefietstehuur.nl zijn voorzien van een bel, km teller, pompje en zadeltas met bandenlichters, reserveband en multitool. Ook krijgt iedereen altijd standaard een helm en bidon te leen zodat je goed uitgerust en veilig op pad gaat en blijft!

Racefietstehuur.nl is de specialist op het gebied van racefietsverhuur. Van individuele huur tot grote groepen voor teambuilding of relatie evenementen. Zie www.racefietstehuur.nl voor meer details of mail met info@racefietstehuur.nl.

Standhouders

Tijdens de Dam tot Dam FietsClassic staat de Dam in Amsterdam in het teken van fietsen. Maar ook van sportief bezig zijn, gezondheid, cultuur en vooral gezelligheid. Diverse partners van de Dam tot Dam FietsClassic presenteren zich op de Dam met een stand. Maar ook andere organisaties en bedrijven bieden wij de mogelijkheid om zich op deze unieke locatie te laten zien aan publiek.

Heb je interesse in een stand op de Dam of heb je vragen met betrekking tot de mogelijkheden, dan kun je contact opnemen met Rick Mensen via e-mail of tel. 072-5338136. Geef bij de aanmelding duidelijk aan om wat voor soort stand het gaat, wat de gewenste afmetingen zijn en of er stroom nodig is. Zodra wij de aanvraag hebben ontvangen zullen wij u zo snel als mogelijk contact opnemen om de aanvraag te bevestigen.