Fiets mee voor het Longfonds

Het Longfonds is hét goede doel van de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic. Wil je op de fiets stappen met een extra goed gevoel? Fiets mee voor het Longfonds en help mee in de strijd voor gezonde lucht. 
Strijden voor gezonde lucht
Gemiddeld haal je 20.000 keer per dag adem. De lucht die je inademt is vaak ongezond. Je kunt er letterlijk doodziek van worden. Elk jaar overlijden 12.000 mensen in Nederland vroegtijdig door ongezonde lucht. Het veroorzaakt longziekten als astma en COPD of longkanker. Bij kinderen schaadt het de ontwikkeling van hun longen en hersenen, waar ze altijd last van houden. Het Longfonds vindt dat niemand ziek mag worden van de lucht die zij inademen en strijdt daarom voor gezonde lucht en gezonde longen.

Meer informatie over wat je inademt
Kom in actie!
Wil je zelf in actie komen? Dat kan met een persoonlijke actiepagina van het Longfonds. Laat zien dat jij gezonde lucht belangrijk, maak hier jouw actiepagina aan en moedig je vrienden, familie en collega’s aan je te sponsoren!

Maak jouw actiepagina
Dam rookvrij
Het inademen van sigarettenrook zorgt voor schade aan je longen. De vieze lucht is voor iedereen ongezond. Wij willen een gezonde start en finish. Daarom is de Dam ook dit jaar rookvrij.
Gezonde longen
Onze longen zijn van levensbelang, voor iedereen, maar zeker voor fietsers. Ze brengen zuurstof naar elke cel in ons lichaam. En dat heb je extra hard nodig wanneer je een sportieve prestatie op de fiets levert. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. De BinckBank Dam tot Dam FietsClassic deelt deze missie en strijdt mee. En daarom is het Longfonds ieder jaar het goede doel tijdens het fietsevent.